Hallituksen kuulumisia 10/2021 osa 2

Hallituksen maanantaisen (25.10.) kokouksen asialistalla oli lähestyvän syyskokouksen materiaalit sekä pikkujoulut. Kuluvana vuonna päivitettävinä olleet säännöt muutoksineen tuo syyskokoukseen muutamia uudistuksia. Yhtenä lisäyksenä hallitus tuo nyt ensimmäistä kertaa suunnitelman seuraavan vuoden toiminnasta toimintasuunnitelman muodossa jäsenistön hyväksyttäväksi. Toimintasuunnitelma on laadittu siis puhtaalta pöydältä ja toivoisin dokumentin olevan matkan varrella kehittyvä työkalu, mistä seuraava hallitus saa hyvän selkänojan tulevan vuoden toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Toimintasuunnitelmaa laatiessa apuna oli kokemus yhdistyksen aiemmasta toiminnasta sekä jäsenkyselymme kertyneet vastaukset, joita olikin tullut mukavasti. Jäsenkyselyyn pääsee edelleen vastaamaan. Tulemme seuraamaan herkällä korvalla sitä palautetta, mitä kyselyn perusteella saamme. Toimintasuunnitelman lisäksi käsittelyssä oli budjetti, mikä suhteutetaan tulevaan toimintasuunnitelmaan. Ensi vuoden budjettia suunnitellessamme tarkastelimme myös kuluvan vuoden toteumaa ja ennustetta. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on tässä kohtaa vuotta odotetusti parantunut merkittävästi edellisestä vuodesta. Vaikka taloudellinen tilanne onkin selvästi kohentunut, tähtää hallitus niukkaan kulupolitiikkaan vielä loppuvuoden ajan. Tarkoituksena on saada kerhon kassaan viime vuonna syntynyttä lovea paikattua, mikä taas turvaa paremmat edellytykset toiminnan laajentamiseen jatkossa. Talousasioista ja yhdistyksen tulevan toiminnan suunnitelmista kuulette lisää, ja pääsette tietenkin myös vaikuttamaan, syyskokouksessa.

Tänä vuonna kerhon pikkujouluja vietetään Helsingissä syyskokouksen yhteydessä 13.11. yhteistyökumppanimme ravintola Ukko-Munkin tiloissa. Tilaisuus alkaa kokouksella klo 14.00, jonka jälkeen luvassa on ruokailu n. klo 16 alkaen sekä pienimuotoista arvuutteluohjelmaa harrastuksemme ympäriltä.

Muistakaa käydä ilmoittautumassa syyskokoukseen ja pikkujouluihin 7.11. mennessä.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxXVIJ_MOyzZwPSM3Oxh_rg4haUD6fkwQOFpycSVQKrMvnOg/viewform?fbclid=IwAR0SHEsyBpCNSwUXuih4IyMRN6ARLUkHzHqqX6c9NpuO7fe_E80-Vt03JyY

Syyskokouksessa on aika valita myös uusi hallitus tulevalle vuodelle. Uusien sääntöjen puitteissa hallitukseen tullaan valitsemaan puheenjohtaja sekä 5-9 hallituksen jäsentä. Nyt olisikin oiva tilaisuus hypätä hallitukseen kehittämään ja viemään kerhoa uudelle tasolle. Perustukset yhdistyksellämme on hyvin kunnossa – sijaitseehan kerhotilammekin kantakaupungin kivijalassa, jonka pohjalta on hyvät mahdollisuudet kehittää ja laajentaa toimintaa myös uuteen suuntaan. Kaiken tekemisen takana on aina joukko aktiivisia ihmisiä, usein hallituslaisia. Ilman tällaista aktiivista joukkoa ei toimintaa synny. Pyydän teitä jäseniä pohtimaan, olisiko minulla kiinnostusta, intoa ja vähän aikaakin yhteisen harrastustoiminnan eteen. Samalla kun hallitus toteuttaa yhdistyksen toimintaa nimeämiensä työryhmien ym. avulla, pääsee innokas ja aktiivinen hallituksen jäsen tutustumaan syvällisemmin yhdistyksen toimintaan, verkostoitumaan muiden harrastajien ja yhteistyötahojen kanssa sekä oppimaan paljon uutta. Mikäli hallituspesti yhtään kiinnostaa, voit ilmiantaa itsesi sähköpostitse jere@gm-cruisers.fi. Kerron mielelläni hallitustoiminnasta lisää!

Jere Koponen

Comments are closed.