Hallitus 2024

 

Hallituksen jäsenet:

Sähköpostiosoitteissa lisää loppuun aina @gm-cruisers.fi

 

Puheenjohtaja:

Seppo Laakko
Helsinki

email: pj
email: seppo


Seppo Laakko Stadin kundi Vm -59. Auto ja prätkämies pikku skidistä lähtien.
Perheeseen kuuluvat vaimo Kaarin ja lapset tyttö ja poika joista jo toinen on jo muuttanut omilleen. Duunihistoriaa mobiili,- IT, E-kauppa jne myynnistä ja kehityksestä.
Jenkkiautoharrastus alkoi -70/80 luvun vaihteessa ja monenlaista autoa on tullut omistettua/ajettua.
Nyt kun aikaa on harrastuksille enemmän, päätettin yhdessä vaimon kanssa perheeseen hankkia -50 lukuinen Jenkkiauto, tietysti GM valmiste ja ehdottomasti Buick! Oregonista löytyi alkuperäiskuntoinen Buick Century 4Dr HT -1956 ,joka rantautui tänne pohjanperukoille keväällä -14.
Muita harrastuksia autoharrastuksen ohella kitara ja kuntoilu.

 

Varapuheenjohtaja, Jäsenvastaava & Buick Meet Nordic -tapahtuma

Marko Kosenius
Helsinki

email: varapj
email: marko

GM-Cruisers Hallitusjäsen

Marko on pitkän linjan Buick-mies, joka aloitti jenkkiautoharrastuksen 1987, kun hän haki ensimmäisen jenkkiautonsa, Buick GS 455 -71 Ruotsista ja Buick Racing ry:n toimintaan. Buick Racingissä hän vaikutti puheenjohtajana 89-97, eli siihen saakka kun kerho yhdistyi monen muun kerhon kanssa GM-Cruisers ry:ksi. Marko vaikuttaa myös FHRA:n johtoryhmässä 2023-2024.

Lehti, web:

Ari Tamminen
Helsinki

email: ari


Olen vuosimallia 1967 oleva Helsingissä asuva hämäläinen. Amerikanautomaailmaa on seurattu 1980-luvun alusta lähtien. GM-Cruisersien jäsenenä olen ollut vuodesta 2008 lähtien ja hallituksessa vuodesta 2011. Kalustona minulla on mm. 2004-mallinen Pontiac GTO 5.7 Coupe, joka on GM:n Australian osaston (Holden) tuotantoa ja 1970-mallinen Pontiac Tempest 2d ht Coupe 350 V8:lla. Harrastan myös Opeleita ja pienoismalliautojen keräilyä. Autojen lisäksi harrastan myös musiikkia ja soittan kosketinsoittimia.

Rahastonhoitaja:

Tommi Orkola
Hämeenlinna

email: rahasto


Olen toiminut Kerhon rahastonhoitajana -90-luvun puolivälistä lähtien. Kiinnostus jenkkiautoihin alkoi jo V8-Magazinen legendaarisesta siipiautonumerosta vuonna -79. Oma harrasteauto tuli hankittua -91 työelämään siirtymisen myötä. Asun Hämeenlinnassa vaimon ja kissan kanssa. Aikuiset lapset ovat jo muuttaneet kotoa opiskelujen perässä. Pitkäaikaisina harrastelaitteina ovat MR-kilvissä olevat isolohko SS-Impala 1965 sekä Pontiac Trans Am 1975. Harrastuksiin kuuluu kimppatallissa puuhailu ja perheen kanssa matkailu.

Viestintä, GM-Cruisers -näyttelyosastot & Buick Meet Nordic -tapahtuma

Nina Pitkänen
Helsinki

email: nina

GM-Cruisers Hallitusjäsen

Aloitin jenkkiautoharrastukseni virallisesti vuonna 1992 Helsingissä, kun ostin ensimmäisen jenkkini: Buick Electra Estate Wagon -78. Tätä ennen olin jo käynyt ihastelemassa jenkkiautoja USA:ssa ja Kuubassa. Nämä reissut olivat Kuusamossa maalla syntyneelle upeita kokemuksia autoista puhumattakaan, joten liityinkin Buickini kanssa heti Buick Racing ry:n toimintaan aktiivisena jäsenenä. Tuolloin olin mukana järjestämässä kaikkia kerhon omia tapahtumia sekä kerhon osallistumisessa mm. American Car Show, Happy Days Car Show ja Power Big Meet Finland -tapahtumiin. Nykyisin omistan Buick Electra 225 -66 avoauton, jonka kanssa olen reissannut aina Ruotsissa saakka. Olen mukana aktiivisesti GM-Cruisersin tapahtumien järjestämisessä ja vastaan kerhon viestinnän lisäksi Marko Koseniuksen kanssa kaikille avoimesta ja maksuttomasta kolmepäiväisestä Buick Meet Nordic -tapahtumasta, joka tänä vuonna järjestetään jo 4:n kerran. Vuosi 2024 on lisäksi juhlavuosi, sillä Buick-merkki täyttää 120 vuotta! Olen myös jäsenenä kansainvälisessä vuonna 1966 perustetussa Buick Club of Americassa.

Hallituksen jäsen:

Virve Degerlund
Klaukkala

email: putti

Virve Degerlund, tunnetaan Puttina ja on naimisissa Salon Timon kanssa. Putti ja Timo asuvat Helsingin kupeessa sijaitsevassa Klaukkalassa. Virven nimi ei lue yhdenkään auton rekisteriotteessa, mutta puolisolla Timolla niitä onkin sitten useampikin kappale. Perheeseen kuluu Putin Petra-tytär, kaksi koiraa; Nita ja Hjördis ja yksi musta kissa. Siinä Putti sitten pyörittelee arkea kaiken keskellä. Päivätyö sijaitsee Fazerilla Vaaralassa ja Putin tuliaisista onkin saatu kesätapahtumissa monasti nauttia.

Hallituksen jäsen: 

Jouni Komulainen
Nummela

email: jouni

GM-Cruisers Jouni Komulainen

Kiinnostukseni jenkkiautoihin alkoi jo hyvin nuorena vielä Sotkamossa asuessani. Se oli V8-Magazinen lueskelua ja haaveilua. Ensimmäinen autoni oli Buick Wildcat 2d Sport Coupe (NTM-45). Siihen hain lattiamaton Kanter Auto Productsilta New Jerseystä paikanpäältä. Buickilla tuli ajeltua Lapinkin reissua ja oli mukava 401-kyyti. Auto oli minulla 1996-2002. Siinä oli rinnalla pari Buickin farkkua talviautona ja yksi Olds Deltakin. Yhdestä -63 Wildcat raadosta rakentelin peräkärryn, joka siirtyi Länsi-Suomeen Vauxhall harrastajalle. Nyt on Buick Riviera 1968 omistuksessa. Minulla 2 lasta, tyttö 23v ja poika 18v. Asun Nummelassa avopuolisoni kanssa ja meillä myös moottoripyörät Yamaha Midnighstar 1900 cc ja Dragstar 650 cc. Olen työskennellyt vuodesta 1989 Finnair Technical Servicessä lentokonemekaanikkona.

Hallituksen jäsen: 

Maarit Kordelin
Rauma

email: maarit

GM-Cruisers Hallitusjäsen

Amerikkalaiset autot ovat kiinnostaneet minua pikkutytöstä lähtien. Vuodesta 1986 lähtien se onkin mieheni kanssa kuulunut yhteisiin harrastuksiin. Käyttöautona minulla on Cadillac ja hallin sisältä löytyy minun mm. manuaalilaatikollinen vm. 1967 Camaro ja vm. 1965 Austin Mini 850. Yhteisten vuosien aikana on ollut, tullut ja mennyt autoja, mutta jenkit ovat olleet aina GM:n valmistamia. Tällä hetkellä on kulkevia ja kulkemattomia jenkkejä noin kymmenisen kappaletta, osa mieheni ja osa minun. Pääasiassa minä hankin tarvittavia osia ympäri maailmaa ja entisöin ommeltavat osat, mutta en kaihda konehuonettakaan. Purkuun ja kasaukseen osallistun aina kun on tarvetta. Olen kahden lapsen äiti ja kolmen lapsenlapsen mummi ja töissä vähittäis- ja tukkukaupassa myyjänä Raumalla.

.

Hallituksen jäsen: 

Toni Rauhamäki
Kangasala

email: tonttu73

Hallituksen jäsen:

Mikko Järvi
Helsinki

email: mikko

 

Hei! Olen Mikko Järvi Helsingistä. Olen saanut innostuksen autoihin ja autoiluun verenperintönä sillä isäni oli suuren suomalaisen autolehden toimittaja. Olen aluksi makoillut ja myöhemmin istunut satojen erilaisten autojen kyydissä kunnes lopuksi kun tulin ajokortti-ikään pääsin myös ajamaan jos jonkinlaista vehjettä.
Kuitenkin tietäen suomalaisten automaun niin amerikkalaiset pörisijät eivät juuri kuuluneet silloiseen autokattaukseen joten oma into kallistui V8 murinoiden suuntaan. Eikä intoa ainakaan laannuttanut kavereiden komeat kulkupelit, joilla Helsingin illoissa ajeltiin.
Nykyistä -89 vuosimallin Camaroani edelsi vuoden 1979 Chevyn Caprice Classic piilo-farkku jolla käytiin valloittamassa eri osia Eurooppaa ja kavuttiin Alppienkin yli. Tosin noista hetkistä onkin jo vierähtänyt neljännesvuosisata joten oli jo korkea aika saada taas harrasteltavaa kun kaikki lapsetkin ovat lentäneet kotoa pois.
GM-Cruisersien rentoon porukkaan liityin syksyllä 2021 ja vuotta myöhemmin päädyin hallitukseen niin sanottuna uutena verenä. Tiedä siitä veren uutuudesta kun lapsenlapsiakin on jo liuta. Nämä pikkuveijarit sitten nimesivätkin Camaroni Haisuliksi. Tämän vinkin perusteella ymmärtää autoni keulamerkkiä paremmin jos joskus kallistaa katseen siihen suuntaan…